کینوا ، گیاهی کم هزینه اما درآمد زا برای کشاورزان گلستانی

کینوا ، گیاهی کم هزینه اما درآمد زا برای کشاورزان گلستانی

به گزارش این گیاه متعلق به آمریکای جنوبی است و جایگزین خوبی برای غلات مانند گندم و برنج به شمار می رود.

دکتر صابری استادیار مرکز تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه این گیاه در خاک های شور و کم آب نیز قابلیت کشت دارد افزود : کشاورزان می توانند روزهای اسفند کینوا بکارند و حدود 4 ماه بعد یعنی اواخر خرداد آن را برداشت کنند.

او ادامه داد : کشت تحقیقاتی این محصول ده سال پیش در ایستگاه تحقیقات شوری شهید آئینه آق قلا آغاز شد و با به دست آمدن نتایج مثبت و موفق ، کشت آن از حالت آزمایشی خارج شد.

صابری گفت: با استقبال خوب کشاورزان پارسال در ۵۰ هکتار از اراضی بندرترکمن و آق قلا، امسال تا کنون در ۱۱۰ هکتار از مزارع استان کینوا کشت شده و پیش بینی می‌کنیم سال آینده به ۵۰۰ هکتار افزایش یابد.

او ادامه داد: میانگین عملکرد این محصول پارسال ۹۰۰ کیلو در هر هکتار بود، اما امسال با توجه به تحقیقات انجام شده به ۲ تن در هر هکتار خواهد رسید.

دکتر صابری استادیار مرکز تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی گلستان همچنین درباره خرید تضمینی و بذر این محصول گفت: شرکت تعاونی چند منظوره نیمه دولتی وابسته به جهاد کشاورزی در گرگان این محصول را با قیمت تضمینی کیلویی ۲۰ هزار تومان از کشاورزان خریداری می‌کند و بذر آن را کیلویی ۵۷ هزار تومان می‌فروشد.

کینوا دانه خوراکی است که به خاویار گیاهی شهرت دارد و مصرف آن در کشور‌های غربی، به عنوان جایگزینی سالم‌تر از غلاتی مانند گندم و برنج رواج یافته است.

پروتئین، آمینو اسید، فسفر، آهن، امگا ۳ و همچنین منیزیم، پتاسیم، فیبر، ویتامین‌های گروه B، ویتامین E و آنتی اکسیدان‌ها از جمله موادی هستند که به وفور در دانه‌های این گیاه وجود دارند.

کینوا دو برابر برنج، به اندازه تخم مرغ و نصف گوشت پروتئین دارد.



کد ویدیو دانلود فیلم اصلی















برچسب
اخبار مرتبط
مطالب پیشنهادی وب
پربیننده‌ترین اخبار
سیاسی
اقتصادی
تبلیغات
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو
تسنیم - تبلیغات اسید بار سمت چپ
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو 2