استقبال از ماه خدا در اندونزی و مالزی

استقبال از ماه خدا در اندونزی و مالزی

به گزارش اسماعیل پورحاجی خبرنگار سرویس بین الملل از کوالالامپور، اندونزی با ۲۷۰ میلیون جمعیت، بزرگترین کشور اسلامی جهان، دارای ده‌ها آئین و سنت متنوع در استقبال از ماه مبارک رمضان است.
مسلمانان بزرگترین کشور اسلامی جهان، قرن هاست با برگزاری ده‌ها آداب و رسوم منحصر به فرد از ماه میهمانی خدا استقبال می‌کنند. مسلمانانی در آئین «جوگجا منگاجی» با قرائت دسته جمعی قرآن کریم در معابر و پیاده رو‌ها در انتظار ماه بهار قرآن، لحظه شماری می‌کنند. مردمی که طبق رسم قدیمی «پادوسان» یا همان نماد پاکی جسم و جان، غبار تن در آب رودخانه‌ها و چشمه‌ها می‌شویند و با برگزاری مراسم سنتی «نیدران» به زیارت اهل قبور می‌روند تا برای درگذشتگان طلب مغفرت کنند. پختن غذا‌های محلی با گوشت قربانی و گستردن سفره‌های بی ریا در جشن بزرگ «پرلان» برای پذیرایی از فقرا یکی دیگر از رسوم دیرین اندونزی است.
جاکارتا، پایتخت اندونزی نیز ساعاتی قبل از حلول ماه مبارک رمضان، مملو از مسلمانانی است که با مشعل هائی برافروخته در اجتماعات میلیونی به خیابان‌ها می‌آیند تا با خوشحالی فرا رسیدن ماه خدا را خوشامد بگویند.
مسلمانان در مالزی هم با خانه تکانی و غبار روبی مساجد، مشتاقانه ورود به ماه پرخیر و برکت رمضان را انتظار می‌کشند. مساجدی که گلدسته هایشان طنین انداز نوای دلنشین آیه‌های نور است. کشوری که با آماده سازی بازارچه‌های رمضانش از روزه داران خوان کرم الهی پذیرایی می‌کند و با جمع آوری کمک‌های نقدی و غیر نقدی برای دستگیری از مستمندان به استقبال ضیافت الهی می‌رود.



کد ویدیو دانلود فیلم اصلی







مصاحبه ها:
۱- احمد حسن روزاک. مسئول برگزاری مراسم جوگجا منگاجی – اندونزی
۲- یووان گونادی. کارشناس فرهنگ عامه - اندونزی
۳- ریندو سیتی باوان. کارشناس امور مذهبی – اندونزی
۴-: شهروند مالزیایی



برچسب
اخبار مرتبط
مطالب پیشنهادی وب
پربیننده‌ترین اخبار
سیاسی
اقتصادی
تبلیغات
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو
تسنیم - تبلیغات اسید بار سمت چپ
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو 2