لزوم جایگزینی تولید مبتنی بر دانش با اقتصاد تک‌محصولی

لزوم جایگزینی تولید مبتنی بر دانش با اقتصاد تک‌محصولی

به گزارش ، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین آل‌هاشم در نشست طرح جامع اشتغال دانش‌بنیان در دانشگاه تبریز یادآور شد: تکیه ‌بر اقتصاد تک‌محصولی و سنتی به همراه تهدیدها و تحریم‌ها موجب راکد ماندن تولید صنایع داخلی و مهاجرت نخبگان می¬شود .
امام‌جمعه تبریز افزود: لازمه تحقق شعار سال تقویت کسب‌ و کارهای دانش‌بنیان، واگذاری تصدی‌گری تولید به شرکت‌های دانش‌بنیان از طرف بخش دولتی و خصوصی، فرا قوه‌ای بودن شعار سال و ضرورت تصویب قوانین و راهکارهای مناسب در قوه مقننه و تشکیل دادسراهای تخصصی در خصوص مسائل دانش‌بنیان است .
وی خاطرنشان کرد: پایین بودن سهم دانش‌بنیان‌ها در درآمد ناخالص ملی کشور، وجود نیروی انسانی غیرمتخصص در بخش‌های مختلف، ضعف در حکمرانی دستگاهی و استفاده از دانش نوین مدیریت اقتصادی کلان در کشور، فقدان سامانه جامع اطلاعات نیازها و توانمندی‌ها، بروکراسی پیچیده از موانع مهم توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هستند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین آل‌هاشم بهبود سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی، طراحی برنامه‌های متناسب یک یا چندساله، ایجاد سامانه‌های منسجم و چابک از تولید تا توزیع و مصرف، تهیه بانک اطلاعاتی نیازهای اقتصادی کشور را از راهکارهای بهبود شرایط اقتصادی کشور برشمرد و بر ضرورت رفع موانع، توسعه صندوق‌های حمایت تخصصی، فعال کردن شتاب‌دهنده‌ها، توجه به سهم تعاونی‌ها در بخش تولید، بهره‌گیری از نیروی جوان و دانشگاهی، ترویج فرهنگ مصرف تولیدات داخلی و جلوگیری از خام‌فروشی و قاچاق کالا، حذف واسطه‌ها و جلوگیری از گرانی کاذب تأکید کرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدرضا میرتاج‌الدینی نماینده مردم تبریز، اسکو آذرشهرهم با اشاره به اینکه در جهان امروز توسعه اقتصادی بدون اتصال به علم و دانش امکان‌پذیر نیست بر ضرورت استفاده از ظرفیت سه ‌میلیونی اشتغال دانش‌بنیان برای حل مشکل بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاه¬ها تأکید و آمادگی مجلس را برای پیشبرد اهداف مدنظر جهت تحقق شعار سال اعلام کرد.

روح‌الله متفکر آزاد، رئیس فراکسیون دانشگاهیان مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به تصویب قوانین حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در سال 1389 و تکمیل و رفع اشکالات آن در سال 1400 افزود: تصویب قانون جهش دانش‌بنیان به‌عنوان یک قانون جامع به همراه قانون مجوز کسب کارها بسیاری از مسائل موجود درزمینهٔ اشتغال دانش‌بنیان را تسهیل کرده و با اجرای کامل آن شاهد پیشرفت‌های اساسی درزمینهٔ اقتصادی خواهیم بود.

صفر نصر‌اله‌زاده رئیس دانشگاه تبریز هم با بیان اینکه طرح جامع اشتغال با هدف تسهیل‌گری و تقویت باورهای فرهنگی در خصوص اشتغال و بهره‌گیری از پتانسیل شرکت‌های دانش‌بنیان، در دانشگاه تبریز از سال گذشته آغاز شد خاطرنشان کرد: ضرورت دارد با تشکیل کارگروه‌های تخصصی ضمن استفاده از ظرفیت‌های موجود تمهیدات لازم برای فعالیت‌های جدید فراهم شود.



کد ویدیو دانلود فیلم اصلی












برچسب
اخبار مرتبط
مطالب پیشنهادی وب
پربیننده‌ترین اخبار
سیاسی
اقتصادی
تبلیغات
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو
تسنیم - تبلیغات اسید بار سمت چپ
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو 2