ضرورت دانش بنیان شدن صنعت فرآوری خرما در خوزستان

ضرورت دانش بنیان شدن صنعت فرآوری خرما در خوزستان

به گزارش ، موسی موسوی در نشست کمیته خرمای کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اهواز گفت: صنعت خرما در خوزستان از جنبه‌های قابل توجهی برای توسعه سرمایه گذاری برخوردار است که با دانش بنیان شدن واحد‌های تبدیلی و صنعتی فعال در این حوزه، امکان ایجاد ارزش افزوده بیشتری را برای خوزستان به وجود می‌آورد.

وی ادامه‌داد: مشوق‌های بسیار خوبی از سوی دولت برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان تعیین شده و با استفاده از آنها، علاوه بر بهبود شرایط اقتصادی، فرصت‌های مناسب شغلی ایجاد می‌شود.

رییس کمیته خرمای کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اهواز ایجاد شهرک فناوری خرما را در خوزستان یک ضرورت بیان کرد و گفت: این شهرک می‌تواند محلی برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان باشد که در حوزه مواد غذایی با محوریت خرما فعالیت دارند.

موسوی با اشاره به اینکه تبدیل واحد‌های تبدیلی و بسته بندی خوزستان به شرکت‌های دانش بنیان با مشارکت و حمایت بنیاد برکت از شتاب بیشتری برخوردار می‌شود افزود: آمادگی این بنیاد برای پشتیبانی از طرح اشتغالزای استان فرصت مناسبی است که سرمایه‌گذاران می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: در صورت تبدیل صنایع تبدیلی محصول خرما به واحد‌های دانش بنیان، تحول چشمگیری در حوزه تجارت داخلی و خارجی صنعت خرما را شاهد خواهیم شد.

سرمایه‌گذاری‌های دانش بنیان در تولید خرما باعث رونق صادرات خوزستان می‌شود

معاون مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی خوزستان نیز در این نشست گفت: ایجاد ارزش افزوده در صنعت خرمای خوزستان با مشارکت شرکت‌های دانش بنیان می‌تواند دستاورد‌های قابل قبولی در ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار و رشد تجارت خارجی خوزستان را درپی داشته باشد.

مصطفی ملائکه ادامه‌داد: باتوجه به پهنه بندی تولید انواع محصولات کشاورزی در استان، سطح زیر کشت نخیلات خوزستان شامل ۴۲ هزار هکتار با متوسط تولید سالانه ۱۹۸ هزار تن انواع ارقام خرما است.

وی با بیان اینکه هشت هزار هکتار از نخیلات خوزستان غیربارو هستند گفت: عمده تولید محصول خرمای خوزستان در سطح ۳۴ هزار هکتار از نخیلات بارو انجام می‌شود.

معاون مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی خوزستان اضافه کرد: طرح جامع توسعه و احیای نخیلات خوزستان توسط این سازمان در حال انجام است.

وی با بیان اینکه توجه به صنایع فرآوری، بسته‌بندی و واحد‌های صادراتی خرما بخشی از این طرح است گفت: سازمان‌های جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت خوزستان صادرکننده جواز و پروانه‌های بهره برداری واحد‌های تبدیلی، بسته‌بندی و صادراتی خرما محسوب هستند که به واسطه فعالیت این واحدها، فرصت‌های شغلی مختلفی در صنعت خرمای خوزستان ایجاد شده است.

ملائکه با اشاره به صدور ۴۰ جواز تاسیس در بخش خرما با ظرفیت ۸۸ هزار تن و صدور ۴۱ پروانه بهره برداری صنایع تبدیلی با ظرفیت ۱۱۷ هزار تن در سال گفت: هم اکنون، فرصت‌های سرمایه گذاری مختلفی با هدف تکمیل زنجیره ارزش تولید در صنعت خرمای خوزستان وجود دارد.

بیشتر بخوانید : طرح جامع احیای نخیلات در خوزستان


پارسال ۲۳۵ هزار تن انواع خارک، رطب و خرما از نخیلات خوزستان برداشت شد که نسبت به سال زراعی ۱۳۹۹ پنج هزار تن افزایش داشت.



برچسب
اخبار مرتبط
مطالب پیشنهادی وب
پربیننده‌ترین اخبار
سیاسی
اقتصادی
تبلیغات
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو
تسنیم - تبلیغات اسید بار سمت چپ
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو 2