اهمیت آزمایش‌های ژنتیک در کاهش بیماری‌های خاص

اهمیت آزمایش‌های ژنتیک در کاهش بیماری‌های خاص

به گزارش به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، "محمد فرانوش" گفت: انجام آزمایش‌های ژنتیک و جلوگیری از ازدواج‌های فامیلی، راه کاهش تعداد بیماران خاص و صعب العلاج است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به نقش رسانه‌ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های صعب العلاج افزود: آموزش عمومی و آموزش بیماران از طریق رسانه می‌تواند از ازدواج‌های فامیلی جلوگیری کند و باید قبل از ازدواج فامیلی حتما، آزمایش‌های ژنتیک انجام شود تا بتوان قبل از متولد شدن فرزند مبتلا به بیماری‌های ژنتیک از این اتفاق جلوگیری کرد.

"محمد فرانوش" با بیان اینکه بیماری صعب العلاج درمان قطعی ندارد و فقط با دارو کنترل می‌شود، تاکید کرد: این نوع بیماری‌ها بیشتر در دسته بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های هموفیلی و تالاسمی و بعضی از بیماری‌های مادرزادی قرار دارند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: مهمترین علت موثر در بروز این بیماری‌ها ضریب هم خونی است و در واقع ژنتیک نقش بسزایی در ابتلا به این دسته بیماری‌ها دارد، به همین علت اساسی در ازدواج‌های فامیلی این بیماری‌ها شایع‌تر است.

"محمد فرانوش" با بیان اینکه در مناطقی که ازدواج فامیلی بیشتر است مانند سیستان و بلوچستان، به مراتب بیشتر شاهد انواع تالاسمی و بیماری‌های خونریزی دهنده مادرزادی هستیم، افزود: سبک زندگی اگر چه تاثیری در بروز این بیماری‌ها ندارد، اما می‌تواند عوارض بعضی از این دسته بیماری‌ها را تشدید کند.

فوق تخصص خون و سرطان کودکان گفت: معمولا این نوع بیماری‌ها در ابتدای زندگی بروز می‌کنند، همچنین بیماری‌های خونی که تا ۱۰سالگی خود را نشان می‌دهند.

"محمد فرانوش" افزود: نوع دیگری از این دسته بیماری‌ها با نفوذ کمتر بعد از ۱۵ سالگی بروز می‌کند و برخی از بیماری‌های عصب عضلانی هستند که در دهه دوم و سوم زندگی بروز می‌کنند و تا آخر عمر وجود خواهند داشت و فقط با بعضی از دارو‌ها قابل کنترل هستند.

این فوق تخصص خون و سرطان کودکان تاکید کرد: در یکی دو سال اخیر برای بعضی از این بیماری‌ها درمان قطعی پیدا شده است مانند تالاسمی که هم اکنون با ژن درمانی و پیوند مغزاستخوان قابل درمان است.

"محمد فرانوش" گفت: در بعضی از بیماری‌های عصب عضلانی با درمان‌های نوین و ژن درمانی مسیر درمان کاملا تغییر کرده است و این دسته از مشکلات نیز در دسته بیماری‌های علاج پذیر قرار گرفته اند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: با توجه به شرایط پیشگیری در ایران، بیماری‌هایی مانند هموفیلی و تالاسمی در حال کاهش است و در صورت ادامه همین روند در سایر بیماری‌های ژنتیکی، این امر باعث شود، هزینه‌های درمان در بخش سلامت به سمت بیماری‌های که قابل درمان هستند، برود و وضعیت سلامت جامعه را بهبود بخشد.



برچسب
اخبار مرتبط
مطالب پیشنهادی وب
پربیننده‌ترین اخبار
سیاسی
اقتصادی
تبلیغات
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو
تسنیم - تبلیغات اسید بار سمت چپ
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو 2