وجود ۲۴ هزار سازه کوچک و بزرگ آبخیزداری در همدان

وجود ۲۴ هزار سازه کوچک و بزرگ آبخیزداری در همدان

به گزارش ، محمد مهدی آرتیمانی گفت: این تعداد سازه کوچک و بزرگ آبخیزداری برای مهار سیلاب‌ها وحفظ منابع حیاتی آب وخاک در استان ایجاد شده است.

وی با اشاره به اینکه یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی استان همدان، مستعد اجرای طرح آبخیزداری است، افزود: از این میزان اراضی تاکنون در ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی طرح مطالعه آبخیزداری انجام شده است.

او با بیان اینکه از ۷۰۰ هزار هکتار اراضی مورد مطالعه نیز، در ۳۵۰ هزار هکتار طرح آبخیزداری به اجرا رسیده است؛ میزان اعتبار مورد نیاز برای اجرای کامل طرح آبخیزداری در اراضی مستعد سطح استان را اعتباری افزون بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان برشمرد و تصریح کرد: در حال حاضر ۱۵ طرح آبخیزداری در سطح استان همدان در دست اجراست که از این تعداد، دو تا سه طرح به اتمام رسیده و اجرای دیگر طرح ها نیز در دست اجراست.

وی با بیان اینکه مبلغ قرارداد این طرح‌ها جمعا ۳۲ میلیارد تومان است تصریح کرد: بیشترین میزان اعتبار طرح‌های آبخیزداری در حال اجرا به شهرستان‌های رزن و کبودراهنگ اختصاص دارد.

اگر میزان بارش‌های استان مناسب باشد و در سال ۱۰ بار روان‌آب ایجاد شود با طرح‌های آبخیزداری موجود حدود ۹۰ میلیون مترمکعب آب کنترل و ۲۷ میلیون مترمکعب استحصال آب انجام می‌شود.


به گفته آرتیمانی کم هزینه و مثمر بودن عملیات آبخیزداری موجب شده است خیرین آبخیزداری هم وارد عمل شوند به طوریکه سال گذشته در ملایر ۳۰۰ میلیون تومان به همت آنان برای ساخت سیل بند هزینه شده است و در تویسرکان و نهاوند هم مردم با هزینه‌های خود سیل بند ساخته اند.


امسال ۵۷ میلیارد تومان، علی الحساب برای اجرای عملیات آبخیز داری به استان همدان اختصاص داده شده است که پیش بینی می‌شود این مقدار به ۱۰۰ میلیارد تومان هم برسد.



برچسب
اخبار مرتبط
مطالب پیشنهادی وب
پربیننده‌ترین اخبار
سیاسی
اقتصادی
تبلیغات
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو
تسنیم - تبلیغات اسید بار سمت چپ
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو 2