صادرات ۲۶۷ هزار دلاری صنایع دستی در خراسان جنوبی

صادرات ۲۶۷ هزار دلاری صنایع دستی در خراسان جنوبی

به گزارش مدیرکل صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری خراسان جنوبی در نشست خبری با بیان اینکه در حال حاضر در خراسان‌جنوبی ۹ برند صنایع دستی ثبت شده است، گفت: طبق برآورد‌ها صادرات صنایع دستی در خراسان جنوبی حدود ۲۶۷ هزار دلار در سال گذشته بوده است؛ همچنین در سال ۱۴۰۰ در زمینه صنایع دستی خراسان‌جنوبی ۵۱۷ مجوز صادر و ۷۰۰ نفر نیز در رشته‌های مزیت دار استان آموزش دیدند.

هادی شاهوردی گفت: اعتبارات مصوب در بخش صنایع دستی در سال ۱۴۰۰ حدود سه میلیارد و ۲۱۵ میلیون تومان بود که از این میزان دو میلیارد تومان تخصیص یافت.

وی با بیان اینکه بیش از ۳۰۰ رشته صنایع دستی در ۱۸ گروه در کشور شناسایی شدند که این آمار در خراسان‌جنوبی ۸۵ رشته است افزود: در معاونت صنایع دستی حوزه بازاریابی را فعال کرده‌ایم و هرچند اقدامات خوبی برای صادرات صنایع دستی صورت گرفته، ولی در بخش بازاریابی مشکلاتی داریم.

مدیرکل صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: از اعتبارات تخصیص یافته برای حوزه آموزش ۲۵۸ میلیون تومان، در راستای احداث مراکز صنایع دستی و بازارچه‌های صنایع دستی ۱.۵ میلیارد تومان و برای تجهیز مراکز و کارگاه‌های صنایع دستی ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.

شاهوردی گفت: به مناسبت هفته صنایع دستی ۲۲ برنامه از جمله افتتاح کارگاه نساجی و دوخت لباس سنتی در بیرجند و نمایشگاه عرضه صنایع دستی قاین اجرا می‌شود.

وی با گلایه از مقدار کم تسهیلات پرداختی به صنعتگران حوزه صنایع دستی گفت: برای حمایت از صنعتگران از محل بند الف تبصره ۱۸ حدود ۲۱ میلیارد تومان تسهیلات به بانک معرفی کردیم که از این میزان تاکنون ۴ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده است؛ در بحث تسهیلات بند الف پیگیری‌هایی داشته‌ایم که تسهیلات به دو برابر افزایش پیدا کند و سه رشته صنایع دستی را نیز احیا کنیم.

مدیرکل صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه پنبه مله خوسف ظرفیت ثبت جهانی را دارد گفت: با این حال در حال حاضر افراد به واسطه عدم اطمینان از بازاریابی و فروش کمتر به سمت کشت پنبه مله می‌روند و از این جهت نخست باید در عرصه بازاریابی و برند سازی فعالیت داشته باشیم.

شاهوردی با بیان اینکه که قرار است طی سه سال آینده مجوز ۱۰ مجتمع کارگاهی صنایع دستی را صادر و سه نمایشگاه ملی را نیز برپا کنیم افزود:۳۵۰ نفر از هنرمندان صنایع دستی بیمه تأمین اجتماعی و ۳۳۰۰ نفر نیز بیمه صندوق روستاییان هستند.

وی با اشاره به اینکه اولویت ما برای واگذاری خانه‌های قدیمی حوزه صنایع دستی است، افزود: اگر استان در زمینه ساختمان اداری میراث فرهنگی با ما همکاری لازم را نداشته باشید، علی رغم میل باطنی مجبور خواهیم شد ساختمان اداری را به باغ و عمارت رحیم آباد ببریم.

مدیرکل صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به هدفگذاری چهار شهرستان سرایان، فردوس، نهبندان و قاین در بحث بازار‌های فروش دائمی صنایع دستی، گفت: در بحث افزایش نشان ملی مرغوبیت پیگیری کرده‌ایم که از ۹ مورد فعلی افزایش پیدا کند.



برچسب
اخبار مرتبط
مطالب پیشنهادی وب
پربیننده‌ترین اخبار
سیاسی
اقتصادی
تبلیغات
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو
تسنیم - تبلیغات اسید بار سمت چپ
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو 2