واردات دانه های روغنی به جای روغن خام

واردات دانه های روغنی به جای روغن خام

به گزارش دهکده خبر، محمد قربانی معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد گفت: در حال حاضر ۱۰ درصد دانه‌های روغنی مورد نیاز کشور در داخل تولید و بقیه از محل واردات تامین می‌شود.

وی در ادامه افزود:‌گرچه در طول ۱۵ سال گذشته طرح توسعه کشت دانه‌های روغنی در کشور کلید خورده، اما به دلائل مختلف وابستگی امروز ایران به روغن خام و دانه‌های روغنی بیش از ۹۰ درصد است.

­قربانی درباره علل موفق نبودن طرح توسعه کشت دانه‌های روغنی در کشور، دلائل آن را سیاست‌هایی دانست که در بخش بازرگانی کشور اتخاذ شده و تصریح کرد: سیاست تقویت و توسعه واردات روغن خام و دانه‌های روغنی در سنواتی از سوی وزارت بازرگانی و از سال ۱۳۹۷ در وزارت جهاد کشاورزی اعمال و باعث شد طرح مزبور نتواند به اهداف و نتیجه مطلوب برسد همچنین نبود برنامه جامع با پشتیبانی ترویج کشاورزی در سطح مزرعه و ناهماهنگی بین قیمت گذاری در داخل برای دانه‌های روغنی نسبت به بخش وارداتی این کالا، از عوامل به نتیجه نرسیدن طرح توسعه کشت دانه‌های روغنی کشور است.

­وی در ادامه افزود: ابتدا سیاست واردات روغن خام بود، اما بعد از مدتی یعنی از سال گذشته سیاست‌ها به سمت واردات دانه‌های روغنی تغییر جهت پیدا کرده، واردات دانه‌های روغنی نسبت به واردات روغن خام، مزیت‌های بیشتری دارد، چون هم باعث فعال شدن صنایع تصفیه روغن در داخل می‌شود و هم می‌توان از کنجاله دانه‌های روغنی برای خوراک دام و طیور استفاده کرد.

­قربانی در پایان گفت: خشکسالی، جنگ اوکراین و افزایش قیمت حامل‌های انرژی باعث شده قیمت روغن و دانه‌های روغنی ۲،۵ برابر شود و این مسئله هزینه بسیار بالایی را بر غذای مردم ایران و بسیاری از کشور‌های دنیا تحمیل کرده است، در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد میزان مصرف روغن نباتی کشور وابسته به واردات است.
­



برچسب
اخبار مرتبط
مطالب پیشنهادی وب
پربیننده‌ترین اخبار
سیاسی
اقتصادی
تبلیغات
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو
تسنیم - تبلیغات اسید بار سمت چپ
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو 2