غربالگری ناهنجاری جنین در اصفهان ممنوع نشده

غربالگری ناهنجاری جنین در اصفهان ممنوع نشده

به گزارش سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: ما به دنبال جمعیت مولد و سالم برای کشور هستیم و مطرح شدن برخی مباحث مانند اصرار بر افزایش جمعیت حتی با تولد نوزادان مبتلا به سندروم داون از طرف ما منتفی است.
حمید گله داری افزود: شیوه نامه اجرای غربالگری ناهنجاری‌های کروموزومی جنین از طرف وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۲۵ خرداد امسال به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شد و ما نیز بر اساس مفاد آن، در نامه‌ای شیوه نامه مربوطه را به واحد‌های زیر پوشش مرکز بهداشت ابلاغ کردیم.
وی با بیان اینکه بر اساس ماده ۵۳ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت شروع فرایند غربالگری باید از طرف متخصصان زنان و زایمان باشد، گفت: تنها تفاوتی که اتفاق افتاده مربوط به همین بخش است و بر این اساس پدر و مادر می‌توانند درخواست غربالگری را به پزشک متخصص زنان مطرح کنند تا پس از تکمیل فرم رضایتمندی از سوی والدین، آزمایش غربالگری انجام شود.
گله داری با تاکید بر اینکه ما قطعا بدنبال جمعیت سَربار برای کشور نیستیم بلکه جمعیت مولد و سالم می‌خواهیم، افزود: اینکه برخی گفتند ما به هر صورت می‌خواهیم جمعیت را افزایش دهیم حتی با تولد فرزندان مبتلا به سندروم داون، این بحث از طرف ما منتفی است.
رییس مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به اینکه در زمان حاضر ما پزشکان عمومی در همه مراکز بهداشت روستایی و خانه‌های بهداشت و در برخی موارد بصورت سیار و گردشی داریم، گفت: با توجه به وجود برخی محدودیت‌ها در زمینه پزشکان متخصص زنان در برخی مناطق، شاید این نتیجه حاصل شود که در کنار متخصصان زنان، مجوز غربالگری به پزشکان عمومی دوره دیده نیز برای این کار داده شود.
وی با بیان اینکه مجری قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت هستیم، گفت: نامه‌ای از طرف معاونت بهداشتی وزارت بهداشت دریافت شدکه دستورالعمل بررسی ناهنجاری‌های کروموزمی جنین در مادران باردار مراجعه کننده به متخصصان زنان را به همه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ابلاغ کرده است.
وی با اشاره به اینکه ممکن است برخی از مادران باردار به مراقبت‌های ویژه نیاز داشته باشند، افزود: این افراد به پزشکان متخصص زنان و زایمان ارجاع داده می‌شوند، اما اینکه کارشناسان بهداشت و بهورزان ما در بدو معاینات و تشکیل پرونده به مادران باردار بگویند که باید غربالگری جنین انجام دهند، اینگونه نیست.
گله داری از جمله شاخص‌های مراقبت ویژه برای مادران باردار را سن بالای ۳۵ سال مادر یا داشتن فرزند مبتلا به سندروم داون و سابقه فامیلی در این زمینه دانست و گفت: غربالگری باید به صورت علمی انجام شود، زیرا در ۲ دهه گذشته بسیاری از متخصصان زنان عنوان می‌کردند که موارد قابل توجهی از افرادی که برای غربالگری مراجعه می‌کردند، شاخص‌های ارجاع را نداشتند و نیاز به غربالگری برای آن‌ها نبود.
رییس مرکز بهداشت اصفهان با بیان اینکه آزمایش‌های غربالگری در مواردی، جواب‌های مثبت کاذب نیز دارند که به ایجاد اضطراب در بین مادران باردار و سوق یافتن برخی از آن‌ها به سقط غیر قانونی منجر می‌شود، افزود: آزمایش غربالگری هزینه بالایی دارد و زیر پوشش بیمه نیست.
گله داری با اشاره به اینکه متخصص زنان بر اساس عوامل خطر که در مادر باردار تشخیص می‌دهد غربالگری را برای او تجویز می‌کند، گفت: این نکته را نیز باید یادآور شد که به طور کلی، مسیر انجام آزمایش غربالگری بسته نشده و اگر پدر و مادری برای این کار اصرار و درخواست داشته باشند با تکمیل فرم رضایتنامه می‌توانند این کار را انجام دهند و این موضوع در قانون دیده شده است.
ناهنجاری کروموزومی زمانی رخ می‌دهد که جنین دارای تعداد نادرست کروموزوم، مقدار نادرست DNA در یک کروموزوم یا کروموزوم‌هایی است که از نظر ساختاری ناقص هستند.



برچسب
اخبار مرتبط
مطالب پیشنهادی وب
پربیننده‌ترین اخبار
سیاسی
اقتصادی
تبلیغات
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو
تسنیم - تبلیغات اسید بار سمت چپ
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو 2