تمرکز پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات بر همکاری با کشور‌های آفریقایی

تمرکز پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات بر همکاری با کشور‌های آفریقایی

به گزارش : محمدجعفر صدیق دامغانی زاده روز پنجشنبه در حاشیه بازدید وزیر علوم کشور مالی از پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) مشهد افزود: امسال نخستین نمایندگی پارک فاوای کشورمان در یکی از کشور‌های آفریقایی، همچون تونس که قطب اقتصادی آفریقاست ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: مسئولان کشور مالی نیز ابراز علاقه کرده‌اند تا با محصولات حوزه دانش‌بنیان فاوا در کشور ما بیشتر آشنا شوند و از سوی دیگر و باتوجه‌به عدم وجود پارک فاوا در کشور مالی، وزیر علوم این جمهوری، علاقه‌مندی خود را برای ایجاد این نوع پارک در کشور متبوع خود بیان کرده است.

مشاور وزیر ارتباطات گفت: فعالیت‌های پارک فاوا فقط به حوزه فناوری مخابراتی ختم نمی‌شود بلکه استفاده از فناوری اینترنت اشیا برای رسیدن به جایگاه برتر ایران در منطقه موردتوجه است.

دامغانی زاده افزود: امسال سعی شده است تا این دست تولیدات در شرکت‌های نوآور، بیشتر موردتوجه قرار گیرد تا نیاز‌های اصلی کشور برطرف شود و بر همین اساس به حوزه‌های اقتصادی همچون کشاورزی و معدن بیشتر توجه شده است.

وی اضافه کرد: باتوجه‌به نیاز کشور در حوزه کشاورزی، سعی شده است تا با فناوری اینترنت اشیا، اقتصادی کردن گلخانه‌های ۶۰ متری موردتوجه قرار گیرد، زیرا درگذشته وزارت جهاد کشاورزی مجوز بهره‌برداری گلخانه‌ای را فقط برای مساحت‌های بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ متر صادر می‌کرد، اما اکنون این مجوز‌ها به زمین‌های کوچک‌تر نیز تعلق می‌گیرد.

مشاور وزیر ارتباطات گفت: در کشاورزی سنتی برای تولید یک کیلوگرم گوجه‌فرنگی بیش از ۲۵۰ لیتر آب استفاده می‌شود و این در حالی است که کشور هلند برای تولید همین مقدار گوجه فقط چهار لیتر آب استفاده می‌کند.

دامغانی زاده افزود: باتوجه‌به نیاز کشور به آب و کمبود آن توانسته‌ایم در نسل اول گلخانه این مقدار مصرف آب را به کمتر از ۴۰ لیتر برسانیم و سعی ما بر این است که آن را به حدود ۱۰ لیتر آب برسانیم.

وی اضافه کرد: حوزه تولید محتوا نیز دارای ارزآوری بسیاری است به‌گونه‌ای که در بهترین شرایط کشورمان می‌تواند ۲۰ میلیارد دلار نفت بفروشد، ولی اکنون محتوایی که در کشور ترکیه تولید و به فروش می‌رسد در حدود ۱۵ میلیارد دلار است و این در حالی است که ظرفیت ما دراین‌خصوص از ترکیه نیز بیشتر است.

مشاور وزیر ارتباطات با اشاره به این که هم اکنون تولیدات محتوایی ما توسط رسانه‌ها و صداوسیما فقط در داخل کشور مورداستفاده قرار می‌گیرد و باید این نگاه را باهدف افزایش ظرفیت درآمد ارزی در عرصه بین‌المللی تقویت کرد گفت: وزارت ارتباطات برای این اقدام به دنبال توسعه شبکه ملی اطلاعات است، زیرا اگر عرضه و فروش این محتوا در شبکه اینترنت فراهم شود ما نیز یکی از صادرکنندگان برتر محتوا، در جهان خواهیم بود.

دامغانی زاده افزود: بر اساس این رویکرد، پارک فاوای مشهد قرار است به مرکز تولید و فروش محتوا در منطقه تبدیل شود و این ظرفیت می‌تواند منجر به این شود که فردی در دورترین نقطه کشور پس از تولید محتوا، امکان فروش آن را در فضای بین‌المللی کسب کند.

وی ادامه داد: بر اساس این رویکرد تصمیم گرفته شد این نوع شرکت‌ها در ۱۰ استان کشور و با محوریت پارک مشهد در سال جاری گسترش یابند تا زمینه اشتغال‌زایی انفرادی بیشتری ایجاد شود و در نهایت باعث اقتدار فرهنگی کشور شود.

پارک فاوا در شهر مشهد در سال ۱۳۹۷ آغاز به کارکرد. این پارک با زیربنای سه هزار مترمربع در ۱۰ طبقه در اختیار شرکت‌های عضو قرار دارد.

آمادو کیتا وزیر علوم جمهوری مالی روز پنجشنبه در رأس هیئتی پنج‌نفره باهدف آشنایی و گسترش تعاملات ۲ کشور مالی و ایران در زمینه پارک‌داری ضمن دیدار با وزیر علوم و رؤسای چند دانشگاه کشور از پارک علم و فناوری اطلاعات خراسان رضوی نیز بازدید کرد. وی قرار است در روز‌های آینده از پارک فاوای البرز نیز دیدن کند و با معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور نیز در مورد تعاملات بیشتر ۲ کشور به گفتگو بپردازد.



برچسب
اخبار مرتبط
مطالب پیشنهادی وب
پربیننده‌ترین اخبار
سیاسی
اقتصادی
تبلیغات
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو
تسنیم - تبلیغات اسید بار سمت چپ
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو 2