کودکان ۲ تا ۵ سال مکمل «ویتامین آ» دریافت می‌کنند

کودکان ۲ تا ۵ سال مکمل «ویتامین آ» دریافت می‌کنند

به گزارش ، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به منظور پیشگیری از عوارض کمبود ویتامین آ برنامه مکمل یاری با مگا دُز ویتامین (آ) ویژه کودکان ۲ تا ۵ سال توسط معاونت بهداشت دانشگاه اجرا می‌شود.
دکتر زهرا اباصلتی اظهار کرد: گروه هدف این برنامه همه کودکان ۲ تا ۵ سال شهری و روستایی هستند و نوع مکمل به شکل کپسول ژله‌ای ۲۰۰ هزار واحد بین المللی است که در همه مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت ارائه می‌شود.
وی افزود: این مکمل به صورت کپسول‌های ژله‌ای و در شرایط بهداشتی توسط پرسنل واحد‌های بهداشتی در دهان کودک چکانده می‌شود که ویتامین آ مورد نیاز کودکان را برای ۶ ماه تامین می‌کند؛ بنابراین برنامه مکمل یاری هر ۶ ماه یکبار تکرار خواهد شد.
دکتر اباصلتی خاطر نشان کرد: ویتامین آ یکی از مواد مغذی و مهمی است که نقش اساسی در سلامت ارگان‌های بدن ایفا می‌کند و کمبود این ویتامین به عنوان یکی از مهمترین مشکلات تغذیه‌ای در کشور‌های در حال توسعه شناخته شده است.
ویتامین آ یک ویتامین محلول در چربی است که نقش مهمی در تنظیم و عملکرد بدن از جمله تنظیم سیستم ایمنی بدن و افزایش مقاومت در برابر بیماری‌های ویروسی همچون اسهال و بیماری‌های گوارشی، بیماری‌های تنفسی، کووید ۱۹ و سرخک دارد.
همچنین تقویت سیستم بینایی، خونسازی و رشد و تکامل استخوان‌ها از دیگر مزیت‌های مصرف ویتامین آ است.
منابع گیاهی این ویتامین شامل سبزیجات زرد و نارنجی نظیر کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمه‌ای زرد و نارنجی، میوه‌های زرد و نارنجی رنگ از جمله زردآلو، طالبی، انبه، آلو و موز، سبزیجات سبز رنگ شامل جعفری، برگ‌های سبز کاهو و برگ چغندر و سبزیجات قرمز رنگ مانند گوجه فرنگی و فلفل دلمه‌ای قرمز است.
همچنین از منابع حیوانی این ویتامین می‌توان به جگر، قلوه، شیر پرچرب، خامه، کره و زرده تخم مرغ اشاره کرد.
وی درباره موارد منع مصرف نیز گفت: کودکان مبتلا به مشکلات تنفسی و کودکانی که به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ دچار مشکلات تنفسی شده و قادر به تغذیه از راه دهان نیستند، به هیچ عنوان از مگا دُز ویتامین آ نباید استفاده کنند.


برچسب
اخبار مرتبط
مطالب پیشنهادی وب
پربیننده‌ترین اخبار
سیاسی
اقتصادی
تبلیغات
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو
تسنیم - تبلیغات اسید بار سمت چپ
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو 2