گاز یکی از مهمترین فصول مشترک ایران و روسیه

گاز یکی از مهمترین فصول مشترک ایران و روسیه

به گزارش خبرنگار؛ دیروز آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران به دعوت ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به این کشور سفر کرد. سفری که می‌تواند دست آورد‌های مهمی در زمینه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی برای هر دو کشور به همراه داشته باشد و البته انرژی یکی از موضوعات مشترک قابل بررسی است.



کد ویدیو دانلود فیلم اصلی







رئیسی با اشاره به اینکه این سفر به دعوت رئیس جمهور روسیه انجام می‌شود افزود: در این سفر بر ارتقای دیپلماسی همسایگی و منطقه‌ای تلاش خواهد شد.

ایران و روسیه، جزو بزرگترین دارندگان ذخایر گازی و همچنین بزرگترین تولیدکنندگان گاز در جهان هستند. اما روسیه برخلاف ایران نقش مهمی که در تبادلات گازی جهان و تامین انرژی دارد از مهم‌ترین بازار‌های صادراتی روس‌ها بازار گاز اروپا است؛ به طوری که ۳۰ درصد از گاز تولیدی روسیه به اروپا صادر می‌شود.

علیرضا شیر محمدی فرد کارشناس انرژی با بیان اینکه تقاضای انرژی در جهان روبه افزایش است افزود: این افزایش تقاضا به نحوی است که هیچ یک از کشور‌ها به تنهایی نمی‌توانند پاسخگوی آن باشند.

اما با توجه به تعهد ۷۰ میلیارد مترمکعبی روسیه به اروپا برای صادرات گاز در سال ۲۰۴۰ و همچنین برنامه این کشور برای توسعه صادرات گاز به چین، نیاز روس‌ها به تولید گاز را افزایش داده است. این در حالی است که با روند فعلی تولید گاز در روسیه این موضوع محقق نخواهد شد.

شیرمحمدی فرد ادامه داد: تامین گاز برای اروپا با توجه به اینکه روسیه نمی‌تواند به تنهایی تامین‌کننده گاز مورد نیاز باشد و با توجه به خطوط لوله‌ای که بین ایران و ترکیه وجود دارد بطور طبیعی سرمایه‌گذاری مشترک بین ایران و روسیه می‌تواند مانع از ورود دیگر کشور‌ها به بازار انحصاری روسیه شود.

حالا با سفر آقای رئیسی به مسکو فرصت مناسبی برای تلاش مشترک دو کشور با هدف افزایش تولید و صادرات گاز فراهم شده است بطور قطع این همکاری‌ها نوعی بازی برد - برد بین دو عضو شاخص باشگاه تحریمی‌ها است.
گزارشی از آسیه سلیمی - خبرنگار دهکده خبر



برچسب
اخبار مرتبط
مطالب پیشنهادی وب
پربیننده‌ترین اخبار
سیاسی
اقتصادی
تبلیغات
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو
تسنیم - تبلیغات اسید بار سمت چپ
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو 2