بیابانی شدن ۶۵ هکتار از اراضی استان همدان

بیابانی شدن ۶۵ هکتار از اراضی استان همدان

  • به گزارش ؛ اسفندیار خزایی با بیان اینکه استان همدان به واسطه واقع شدن در فلات بلند در چهار حوزه آبخیز است، گفت: حوزه آبخیز قره‌چای، گاماسیاب، سفیدرود و گاورود جزو این حوزه‌هاست؛ هیچ آبی از سایر استان‌ها وارد استان همدان نمی‌شود و از استان منشعب می‌شود.

وی با تاکید بر حفظ مراتع بالادست به‌دلیل تنوع زیستی مراتع در استان، گفت: مراتع و جنگل‌ها در همدان دارای یک هزار و ۶۵۸ گونه گیاهی با تنوع زیستی بسیار بالا هستند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان تصریح کرد: ذخیره گاه‌های جنگلی در استان شناسایی و امسال ۶۲ هکتار به آن افزوده شد؛ سال ۹۶ حدود ۵۱۸ هکتار ذخیره‌گاه جنگلی در استان شناسایی شده بود که به مرور در چند سال به ۲ هزار و ۷۵۰ هکتار رسانده شد که از این میزان ۲۸۳ هکتار گونه مرتعی گون است.

خزایی به ارتقا ذخیره‌گاه‌ها و تهیه طرح آن اشاره کرد و افزود: گونه‌های دارای ارزش ژنتیکی و یا در حال انقراض را باید به عنوان گونه‌های ذخیرگاه‌ها شناسایی، معرفی و تخت حراست قرار داد.

وی با بیان اینکه در سه سال گذشته هر سال حدود یک‌هزار هکتار جنگل‌کاری به صورت زراعت چوب، گونه‌های فضای سبز و جنگلی با وجود عدم بارش‌های خوب به استان اضافه شد، تصریح کرد: حدود ۸۰ درصد زنده مانی با درختکاری و گونه‌های گیاهی در استان محقق شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: هر سال در عرصه مرتع دو هزار هکتار عملیات و مدیریت کوچ انجام شده است.

خزایی با بیان اینکه در حوزه آبخیز با وجود صندوق توسعه ملی از سال ۹۷ تا ۹۹ حدود ۸۵ میلیارد تومان به صورت نقدی و ۱۰۰ درصد تخصیص هزینه شد، افزود: ۱۵۰ هزار هکتار عرصه‌های منابع آبخیز و کشاورزی انجام شد، اما در ۱۴۰۰ از اعتبارات متفرقه، تملک دارایی و مناطق محروم، حدود ۶۲ میلیارد تومان برای استان اضافه و با حدود ۲۴ حوزه قرارداد منعقد و حوزه کبودرآهنگ به اتمام رسید.

وی به انجام عملیات آبخیز سالانه در ۳۰ هزار هکتار و امسال در ۳۵ هزار هکتار اشاره کرد و تصریح کرد: هر هکتار عملیات حدود ۲۷۰ مترمکعب جلوگیری از سیل، ۸۲۱ مترمکعب استحصال آب، دو تن در هکتار در سال جلوگیری از فرسایش خاک و ۱۰۰ کیلوگرم در صورت عملیات احیایی به تولیدات گیاهی مرتعی اضافه می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: در آبخیزداری به دنبال مدیریت آبخیزداری، ایجاد رطوبت برای بهسازی محیط طبیعی و ارتقا پوشش گیاهی هستیم؛ تمام کار‌ها در حوزه مرتع، جنگل و آبخیزداری، حفاظت سرزمینی بوده و باید انجام شود.

خزایی یکی از کار‌های ویژه در امسال را اتمام کاداستر اراضی ملی دانست و گفت: این مهم از سال ۹۷ تا ۹۹ سرعت یافت و به ۲۰۰ هزار هکتار رسید، اما در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۵۵ هزار هکتار کار جهادی انقلابی و با سرعت و دقت بسیار بالا انجام شد.

وی تهیه نقشه‌های قدیمی توسط جنگلبانی با مقیاس یک ۱۰ هزارم را برای برنامه‌ریزی جنگل و مرتع دانست و افزود: در کاداستر خطا به کمتر از ۱۰ سانتیمتر رسید و نقشه تطبیق شده همگام با عرصه‌های به روز شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان افزود: یکی از بحث‌های جدید فعال کردن سامانه‌هاست که در سامانه زمین همه چیز به صورت الکترونیک انجام می‌شود که باید سازمان صمت نیز با ما همکاری کند؛ سه بحث تمرکز، درک و سرعت‌بخشی بسیار مهم است و براین اساس کاداستر استان در اولیت قرارگرفت.

خزایی لازمه حفاظت را تثبیت مالکیت دانست و تصریح کرد: در استان همدان اراضی ملی در اراضی کشاورزی تنیده شده است و برنامه محوری کار را درست پیش می‌برد و حتی حفاظت را برنامه محور و دقیق کردیم.

وی به تقسیم استان به ۲۵ بلوک حفاظتی تقسیم و تحویل این بلوک‌ها به نیرو‌های حفاظتی اشاره کرد و گفت: مانیتورینگ سازمان جنگل‌ها، روزانه خودروی حفاظتی جنگل‌بانان را رصد می‌کند؛ در بحث آبخیزداری تلاش این بوده که مردم محوری را در نظر بگیریم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان تصریح کرد: احیا و بازسازی از دیگر اقدامات مهم بوده و در حوزه معادن کارگروهی تشکیل و معدن دارانی که در راستای احیا و بازسازی توان کمک دارند با آن‌ها همکاری داریم.

خزایی کار ویژه اصلی را کاهش حریق در استان برشمرد و افزود: همیشه جزو پنج استان اول زاگرس در حریق بودیم و با تلاش‌ها متوسط حریق عرصه‌های مرتعی و جنگلی از ۵۰۰ هکتار تا سال ۹۵ به ۲۰۰ هکتار در سال ۹۸، ۸۴ هکتار در سال ۹۹ و ۵.۵ هکتار در سال ۱۴۰۰ رسید.

وی با تاکید بر اینکه حفاظت اراضی ملی به عهده این سازمان است، گفت: با کاداستر اراضی ملی و تفکیک ملی از مستثنیات انجام و ۳۶۰ هزار هکتار نیز رفع تداخل انجام شد؛ در استان ۱۰۰ درصد پوشش عکس‌های هوایی را داریم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان افزود: جنگل‌کاری اقتصادی با ارایه طرح توسط بومیان را می‌پذیریم که با استفاده از آب سرزمینی و رویکرد قرارداد ماده ۳ محقق شود.


برچسب
اخبار مرتبط
مطالب پیشنهادی وب
پربیننده‌ترین اخبار
سیاسی
اقتصادی
تبلیغات
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو
تسنیم - تبلیغات اسید بار سمت چپ
تسنیم - ساید بار سمت چپ-دوقلو 2